Wanneer

De Waterschans is i.v.m. het corona virus tijdelijk gesloten.

U kunt de waterschans bezoeken door aan te sluiten bij de wandelingen die maandelijks op zondagmiddag om 13.30 uur worden gehouden. De datums hiervoor zijn: 10/5, 24/5, 28/6, 26/7, 23/8, 27/9 en 25/10

Voor de wandeling, die ca. anderhalf uur duurt, moet U wel goed ter been zijn en stevig schoeisel hebben.

Bent u met 5 personen of meer?

Als u met meerdere komt (minimaal 5 personen) kunt u hier uw wandeling boeken. Dat kan het hele jaar door, dagelijks (uitgezonderd op maandag).

Waar

We vertrekken om 13.30 uur vanaf de Havendijk 14 (hal van Jacht- en Staalbouw Bruijs. De wandeling duurt ca. anderhalf uur.

Entree

De prijs van de wandeling bedraagt € 3,00 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.

Bestel tickets

Waterschans

Eens de beschermer van de haven, daarna oesterkwekerij, kreeftenpark en volgebouwd met industrie. Nu zijn de grachten, wallen en het binnenterrein weer in oude staat hersteld. Maar wat is er veel gebeurd op dit omvangrijke bolwerk als vitaal punt in de verdediging van de vestingstad Bergen op Zoom. Willem van Oranje gaf in 1584 zijn goedkeuring voor het ontwerp van dit grote fort. Vele belegeringen volgden, die weerstond het fort. Het verloor echter zijn taak als verdedigingswerk, maar wat blijft is de interessante geschiedenis van de Waterschans. Onze gidsen nemen u met woord en beeld mee in de verhalen van dit roemruchte vestingwerk. 

Startplaats van de rondwandeling is de hal van Jachtbouwer Bruijs aan de Havendijk 14 .
De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.
Alle wandelingen starten om 13:30 uur.

Voor alle wandelingen geldt dat deelnemers die met de auto komen, kunnen parkeren aan de Havendijk. (Havendijk inrijden bij de brandweerkazerne aan de Havendijk 1, daarna rechts aanhouden en de weg volgen richting havenkanaal).